Υποψήφιοι Διδάκτορες

Χρήστος Καρολεμέας

Υποψήφιος Διδάκτορας

Ο Χρήστος Καρολεμέας είναι Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ – Συγκοινωνιολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Γεωπληροφορική. Επιπρόσθετα, είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της ΣΑΤΜ με αντικείμενο το Σχεδιασμό και Αξιολόγηση Συστημάτων Κοινόχρηστων Αυτόνομων Οχημάτων με χρήση Μοντέλων Αντιπροσώπων. Έχει εμπειρία σε ζητήματα πολεοδομικού και κυκλοφοριακού σχεδιασμού έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από δέκα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με ζητήματα πολεοδομίας, βιώσιμης κινητικότητας, περπατήματος και ποδηλάτου. Ακόμη, έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας διαφόρων πόλεων της Ελλάδας. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση χωρικών δεδομένων με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) και στο σχεδιασμό κυκλοφοριακών χαρτών σε περιβάλλον CAD.

Αίθουσα Β.202 | 2ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: akopsidas@mail.ntua.gr 

Αθανάσιος Κοψιδάς

Υποψήφιος Διδάκτορας

Ο Αθανάσιος Κοψιδάς είναι Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διδακτορική του διατριβή αφορά τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό και τη διαχείριση αστικών συγκοινωνιών. Ο κ. Κοψιδάς κατέχει M.Sc. στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όντας και ο πρώτος σε κατάταξη πτυχιούχος του ακαδημαϊκού του κύκλου. Οι προπτυχιακές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., κατά τις οποίες ακολούθησε την κατεύθυνση του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Η διπλωματική του εργασία στο πλαίσιο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών αφορούσε επίσης τη διαχείριση αστικών συγκοινωνιών, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη οικονομετρικών μοντέλων στις αστικές συγκοινωνίες, τα σύνθετα δίκτυα (complex networks) και η βελτιστοποίηση, από τα οποία έχει ερευνητική εμπειρία έχοντας συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές (διεθνή και εθνικά). Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και έχει καλή γνώση της ιταλικής. Επίσης, γνωρίζει άριστα τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων Office της Microsoft και αρκετών γλωσσών προγραμματισμού όπως οι Python, R και SQL. Από το 2016 είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός.

Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: akopsidas@mail.ntua.gr 

Ελένη Ανδρικοπούλου

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Ελένη Ανδρικοπούλου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ. Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώνεται στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών της κίνησης των πεζών και της περπατησιμότητας μέσω παραγόντων συμπεριφοράς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Γεωπληροφορική με βαθμό 9.67/10 από τη ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον Αστικό & Χωροταξικό Σχεδιασμό με βαθμό 9.25/10, αποφοιτώντας και στα δύο Μεταπτυχιακά μεταξύ των καλύτερων του ακαδημαϊκού της έτους (top 2%). Είναι συγγραφέας 10 επιστημονικών εργασιών που έχει παρουσιάσει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: helenandr05@mail.ntua.gr

 

Αλέξανδρος Λιάζος

Υποψήφιος Διδάκτορας

O Αλέξανδρος Λιάζος είναι διπλωματούχος Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός και Μηχανικός Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2020) και κάτοχος MSc στην Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2022), ενώ από τον Νοέμβριο του 2023 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο χώρο των ανθεκτικών δικτύων μεταφορών (resilient transport networks), και την ανταπόκριση τους στην κλιματική αλλαγή. Ερευνητικά ενδιαφέροντα του αποτελούν η επιχειρησιακή έρευνα και οι αλγόριθμοι σε θέματα μεταφορών και η ανάλυση δικτύων,  και η προσομοίωση τους σε διάφορα περιβάλλοντα και σενάρια. Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 2022, και επιπρόσθετα εργάζεται στην ομάδα ISENSE του ΕΠΙΣΕΥ, ασχολούμενος ως Scientific Project Manager σε θέματα Smart Mobility Automated Solutions, συμμετέχοντας σε έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χειρίζεται ή έχει κατά το παρελθόν χειριστεί λογισμικά μακροσκοπικής και μικροσκοπικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης (Aimsun, TransCAD), Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (QGIS), καθώς και γλώσσες προγραμματισμού (Python, C++), για την εκτέλεση σύνθετων ενεργειών στα προαναφερθέντα λογισμικά, και για την υλοποίηση αλγορίθμων βελτιστοποίησης δικτύων. Έχει δημοσιεύσει (2022) την προπτυχιακή διπλωματική του εργασία με θέμα την εύρεση βέλτιστου μονοπατιού σε συγκοινωνιακό δίκτυο με περιορισμούς στο περιοδικό Transportation Research Part D.  

Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: alexliazos@mail.ntua.gr  

Κωνσταντίνα Δερπάνη

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Κωνσταντίνα Δερπάνη είναι κάτοχος πτυχίου Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Μεταφορών του Imperial College of London και στον τομέα του Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δραστηριοποιείται σε θέματα καινοτομίας και εφαρμοσμένης έρευνας στον χώρο των θαλάσσιων και συνδυασμένων μεταφορών μέσω της συμμετοχής της σε ευρωπαϊκά προγραμμάτα και σχετικές μελέτες εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου. Από το 2024, είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ως Ταμίας του Συλλόγου.

Κωνσταντία Κοντοδήμου

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Κωνσταντία Κοντοδήμου είναι Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια διδάκτορας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διδακτορική της διατριβή αφορά τη βελτιστοποίηση λειτουργιών αεροσκαφών. Κατέχει M.Sc. σε Management από το London Business School. Οι προπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., κατά τις οποίες ακολούθησε την κατεύθυνση του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει κατασκευή και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ξεκίνησε να εργάζεται στο Λονδίνο και το Παρίσι στην Alstom όπου ασχολήθηκε με τη διαχείριση  σιδηροδρομικών έργων, όπως αναβάθμιση των γραμμών του Transport for London και την κατασκευή της Elizabeth line. Στη συνέχεια δούλεψε στις συμβουλευτικές πολυεθνικές εταιρείες EY και PwC στην Αθήνα εστιάζοντας στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στις λειτουργίες εταιρειών, τα logistics και την εφοδιαστική αλυσίδα. Πλέον εργάζεται στη διεθνή εταιρεία στρατηγικών συμβούλων Oliver Wyman, για το γραφείο της Νέας Υόρκης (hybrid), προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πελάτες στον τομέα των μεταφορών. Επίσης, συμμετέχει ως ερευνήτρια στο έργο “European Bus Rapid Transit of 2030: electrified, automated, connected (eBRT2030)” το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon Europe. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και έχει καλή γνώση της γαλλικής. Επίσης, γνωρίζει άριστα τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων Office της Microsoft και αρκετών γλωσσών προγραμματισμού όπως οι Python και SQL. Από το 2015 είναι μέλος του Τ.Ε.Ε..

Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: k_kontodimou@mail.ntua.gr

Άγγελος Μητρετώδης

Υποψήφιος Διδάκτορας

Ο Άγγελος Μητρετώδης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διδακτορική του διατριβή αφορά στην ανάλυση τρωτότητας των  συστημάτων μεταφορών. Κατέχει Μ.Sc στην Εφαρμοσμένη Επιχειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου ασχολήθηκε με την ανάλυση δεδομένων με εφαρμογές στη διαχείριση κρίσεων. Κατέχει επίσης, μεταξύ άλλων, Πιστοποιητικό στις Διαπραγματεύσεις (CIN) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπρόσθετα έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις ασκώντας διοικητικά, εκπαιδευτικά και επιτελικά καθήκοντα, με πιο πρόσφατη αυτή του τακτικού εκπαιδευτή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συναφή με την τρωτότητα αντικείμενα.

Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: anmitretodis@gmail.com 

Κατερίνα Κολιού

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Κατερίνα Κολιού είναι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός και Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής του ΕΜΠ. Είναι κάτοχος Intergrated Master από τη Σχολή Αγρονόμων, Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (2018) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πολιτική Μηχανική, Περιβαλλοντική Μηχανική και Γεωπληροφορική, με κατεύθυνση Συγκοινωνιολογία από το Florida Atlantic University (2021). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε κυκλοφοριακές μελέτες και logistics. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά έργα, όπως το SIM4MTRAN και το UPGRADE. Το αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της κατάστασης της κυκλοφορίας και στην υβριδική μοντελοποίηση με την ενσωμάτωση πολλαπλών πηγών μεγάλων δεδομένων.

Γραφείο Β.125 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: k.koliou3@gmail.com

elΕλληνικά