- (+30) 210 772 3984
- (+30) 210 772 2629
- este@survey.ntua.gr
Ο Χρήστος Καρολεμέας είναι Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ – Συγκοινωνιολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Γεωπληροφορική. Επιπρόσθετα, είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της ΣΑΤΜ με αντικείμενο το Σχεδιασμό και Αξιολόγηση Συστημάτων Κοινόχρηστων Αυτόνομων Οχημάτων με χρήση Μοντέλων Αντιπροσώπων. Έχει εμπειρία σε ζητήματα πολεοδομικού και κυκλοφοριακού σχεδιασμού έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από δέκα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με ζητήματα πολεοδομίας, βιώσιμης κινητικότητας, περπατήματος και ποδηλάτου. Ακόμη, έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας διαφόρων πόλεων της Ελλάδας. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση χωρικών δεδομένων με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) και στο σχεδιασμό κυκλοφοριακών χαρτών σε περιβάλλον CAD.
Αίθουσα Β.202 | 2ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: karolemeaschris@gmail.com
Υποψήφια Διδάκτορας
Η Ελένη Ανδρικοπούλου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ. Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώνεται στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών της κίνησης των πεζών και της περπατησιμότητας μέσω παραγόντων συμπεριφοράς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Γεωπληροφορική με βαθμό 9.67/10 από τη ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον Αστικό & Χωροταξικό Σχεδιασμό με βαθμό 9.25/10, αποφοιτώντας και στα δύο Μεταπτυχιακά μεταξύ των καλύτερων του ακαδημαϊκού της έτους (top 2%). Είναι συγγραφέας 10 επιστημονικών εργασιών που έχει παρουσιάσει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: helenandr05@mail.ntua.gr
Υποψήφιος Διδάκτορας
O Αλέξανδρος Λιάζος είναι διπλωματούχος Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός και Μηχανικός Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2020) και κάτοχος MSc στην Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2022), ενώ από τον Νοέμβριο του 2023 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο χώρο των ανθεκτικών δικτύων μεταφορών (resilient transport networks), και την ανταπόκριση τους στην κλιματική αλλαγή. Ερευνητικά ενδιαφέροντα του αποτελούν η επιχειρησιακή έρευνα και οι αλγόριθμοι σε θέματα μεταφορών και η ανάλυση δικτύων, και η προσομοίωση τους σε διάφορα περιβάλλοντα και σενάρια. Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 2022, και επιπρόσθετα εργάζεται στην ομάδα I–SENSE του ΕΠΙΣΕΥ, ασχολούμενος ως Scientific Project Manager σε θέματα Smart Mobility Automated Solutions, συμμετέχοντας σε έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χειρίζεται ή έχει κατά το παρελθόν χειριστεί λογισμικά μακροσκοπικής και μικροσκοπικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης (Aimsun, TransCAD), Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (QGIS), καθώς και γλώσσες προγραμματισμού (Python, C++), για την εκτέλεση σύνθετων ενεργειών στα προαναφερθέντα λογισμικά, και για την υλοποίηση αλγορίθμων βελτιστοποίησης δικτύων. Έχει δημοσιεύσει (2022) την προπτυχιακή διπλωματική του εργασία με θέμα την εύρεση βέλτιστου μονοπατιού σε συγκοινωνιακό δίκτυο με περιορισμούς στο περιοδικό Transportation Research Part D.
Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: alexliazos@mail.ntua.gr
Υποψήφια Διδάκτορας
Υποψήφια Διδάκτορας
Η Κωνσταντία Κοντοδήμου είναι Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια διδάκτορας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διδακτορική της διατριβή αφορά τη βελτιστοποίηση λειτουργιών αεροσκαφών. Κατέχει M.Sc. σε Management από το London Business School. Οι προπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., κατά τις οποίες ακολούθησε την κατεύθυνση του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει κατασκευή και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ξεκίνησε να εργάζεται στο Λονδίνο και το Παρίσι στην Alstom όπου ασχολήθηκε με τη διαχείριση σιδηροδρομικών έργων, όπως αναβάθμιση των γραμμών του Transport for London και την κατασκευή της Elizabeth line. Στη συνέχεια δούλεψε στις συμβουλευτικές πολυεθνικές εταιρείες EY και PwC στην Αθήνα εστιάζοντας στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στις λειτουργίες εταιρειών, τα logistics και την εφοδιαστική αλυσίδα. Πλέον εργάζεται στη διεθνή εταιρεία στρατηγικών συμβούλων Oliver Wyman, για το γραφείο της Νέας Υόρκης (hybrid), προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πελάτες στον τομέα των μεταφορών. Επίσης, συμμετέχει ως ερευνήτρια στο έργο “European Bus Rapid Transit of 2030: electrified, automated, connected (eBRT2030)” το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon Europe. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και έχει καλή γνώση της γαλλικής. Επίσης, γνωρίζει άριστα τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων Office της Microsoft και αρκετών γλωσσών προγραμματισμού όπως οι Python και SQL. Από το 2015 είναι μέλος του Τ.Ε.Ε..
Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: k_kontodimou@mail.ntua.gr
Υποψήφιος Διδάκτορας
Ο Άγγελος Μητρετώδης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διδακτορική του διατριβή αφορά στην ανάλυση τρωτότητας των συστημάτων μεταφορών. Κατέχει Μ.Sc στην Εφαρμοσμένη Επιχειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου ασχολήθηκε με την ανάλυση δεδομένων με εφαρμογές στη διαχείριση κρίσεων. Κατέχει επίσης, μεταξύ άλλων, Πιστοποιητικό στις Διαπραγματεύσεις (CIN) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπρόσθετα έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις ασκώντας διοικητικά, εκπαιδευτικά και επιτελικά καθήκοντα, με πιο πρόσφατη αυτή του τακτικού εκπαιδευτή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συναφή με την τρωτότητα αντικείμενα.
Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: anmitretodis@gmail.com
Υποψήφια Διδάκτορας
Η Κατερίνα Κολιού είναι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός και Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής του ΕΜΠ. Είναι κάτοχος Intergrated Master από τη Σχολή Αγρονόμων, Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (2018) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πολιτική Μηχανική, Περιβαλλοντική Μηχανική και Γεωπληροφορική, με κατεύθυνση Συγκοινωνιολογία από το Florida Atlantic University (2021). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε κυκλοφοριακές μελέτες και logistics. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά έργα, όπως το SIM4MTRAN και το UPGRADE. Το αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της κατάστασης της κυκλοφορίας και στην υβριδική μοντελοποίηση με την ενσωμάτωση πολλαπλών πηγών μεγάλων δεδομένων.
Γραφείο Β.125 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: k.koliou3@gmail.com
Υποψήφιος Διδάκτορας
Ο Παρμενίων Δελιαλής είναι διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός – Μηχανικός Γεωπληροφορικής (ΕΜΠ) και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία (ΟΠΑ). Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής από το 2022. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού ως Software Developer, με έμφαση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Διαθέτει εμπειρία στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων με χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα για τη διαχείριση, την ανάλυση και την οπτικοποίηση δεδομένων με στόχο την επίλυση σύνθετων προβλημάτων και την υποβοήθηση στη λήψη αποφάσεων. Ενδεικτικές τεχνολογίες που ειδικεύεται είναι: Python, JavaScript (NodeJS), SQL (PostgreSQL / PostGIS / MySQL), CSS (Bootstrap), HTML, QGIS, GeoServer, Git, Ubuntu Server, Nginx.
Αίθουσα Β.113 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: pdelialis@mail.ntua.gr
Υποψήφιος Διδάκτορας
Konstantinos Markos holds a Bachelor’s and Master’s degree in Civil Engineering from the National Technical University of Athens (2018) and a Master’s degree in Climate Crisis and ICT from the University of Piraeus (2022). Since October 2024 he is a PhD candidate at the Laboratory of Transportation Engineering of the School of Rural, Surveying and Geoinformatics Engineering of the National Technical University of Athens. His thesis is titled “Management of walkability using Geographical Information Systems”. His work experience mainly focuses on the design of transport projects, structural studies and supervision of public projects. He is an expert in design software (Autocad 2D-3D, Civil, Bentley Microstation), Geographic Information Systems software (ArcGIS Pro, QGIS) and Microsoft Office. Further, he is fluent in English and has a good knowledge of French. He is a member of the Technical Chamber of Greece since 2019.
Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη
Email: kmarkos@mail.ntua.gr
Υποψήφιος Διδάκτορας
Ο Χρήστος Μπαλής είναι Επιστημονικός Συνεργάτης Ερευνητικών Έργων, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Μεταφορές από το Imperial College του Λονδίνου, ενώ παράλληλα έχει πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στον επαγγελματικό και ερευνητικό τομέα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου δραστηριοποιήθηκε κυρίως σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Αργότερα, εργάστηκε σε εταιρεία συμβούλων μεταφορών, όπου δραστηριοποιήθηκε ως ειδικός Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δύο εθνικών γενικών σχεδίων μεταφορών. Κατόπιν της αποφοίτησής του από τo Imperial College London εντάχθηκε στην ομάδα μοντελοποίησης μεταφορών της Jacobs στο Λονδίνο, όπου και εργάστηκε επί τέσσερα χρόνια στην ανάπτυξη μακροσκοπικών πολυτροπικών μοντέλων μεταφορών για διάφορα βρετανικά και διεθνή έργα. Το 2023 εντάχθηκε στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, όπου δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των έξυπνων συστημάτων μεταφορών και κινητικότητας, καθώς και στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων Horizon της ΕΕ και τον συντονισμό καινοτόμων πιλοτικών προγραμμάτων με τη χρήση μοντέλων μεταφορών για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης κυκλοφορία και τη βελτίωση συστημάτων κινητικότητας.
Αίθουσα Β.108 | 1ος όροφος, Κτ. Βέη